Utile

Cum adaugi un admin unui Ad Account în Facebook Business Manager

Mulți clienți s-au plâns că nu se descurcă să adauge pe Facebook un cont de reclame, așa că le sărim în ajutor prin acest articol dedicat.

Ce este un cont de reclame / ad account? 

Un ad account este un cont asociat administratorului unei pagini de Facebook, legat de un card bancar, creat cu scopul de a putea sponsoriza reclame.

S-ar putea să ai nevoie de acesta și dacă ești independent și-ți faci reclame singur, dar cu atât mai mult dacă ai altă persoană care îți administrează pagina de Facebook, creează campanii și reclame sponsorizate. Fiind puși în situația asta de foarte multe ori, am venit în ajutorul clienților noștri cu acest articol care explică scurt și clar toți pașii pe care trebuie să îi faci pentru a oferi unei alte persoane posibilitatea de a-ți administra contul de reclame. Ca să înțelegi materialul următor, iată basicurile pe care trebuie să le știi:

  1. Există pagina de FB business pe care tu o administrezi: să-i zicem Mon Chocolat.
  2. Există contul tău personal cu care o administrezi: să-i zicem Willy Wonka
  3.  Contul personal are un card bancar legat/asociat contului de business.
  4.  Vrei să mai adaugi încă un cont personal care să aibă acces la card și permisiunea de a crea și edita reclame: să-l numim Oompa Loompa.

Cum adaugi un Ad Account? 

Intri pe pagina ta de business (Mon Chocolat)

Intri în Ads Manager cu un click pe opțiunea Manage Ads (opțiunea care apare în meniul dropdown, colțul din dreapta, sus)?:

Se va deschide următoarea căsuță?:

Aici, dai click pe meniu (cele 3 linii orizontale suprapuse – americanii le numesc “hamburger”). Selectezi din meniu opțiunea All Tools (dreapta jos)?:

Făcând click pe All Tools, se va deschide un meniu mare, cu multe opțiuni?:

În acest tabel, dai click pe Settings, ca în imaginea de mai sus ?

În ecranul principal care se va deschide, apar informațiile contului tău. În dreapta, paginii, există tabul Attribution. Sub el, există tabul Ad Account Roles. Click pe butonul albastru Add People. Adaugi userul de Facebook căruia dorești să îi dai admin (denumit de noi Oompa Loompa)?:

*ATENȚIE: dacă Oompa Loompa nu este administrator pe pagina de Facebook Mon Chocolat și/sau prieten cu contul principal (denumit de noi Willy Wonka), contul Oompa Loompa nu va apărea la sugestii atunci când vrei să dai permisiunea de a administra contul tău de reclame (când dai click pe butonul albastru).

**Acest articol este valabil doar dacă a fost creat un ad account în prealabil, deci există un card bancar legat la contul tău. 

Cu ce ajută această operațiune? 

  • Nu va mai trebui să îți dai acordul pentru fiecare reclamă
  • Nu vei mai fi deranjat
  • Administratorul tău de cont va crea toate reclamele singur
  • Veți stabili un buget lunar/periodic astfel încât pagina ta să aibă activitate constantă
  • Veți putea testa toate tipurile de reclame și opțiuni noi de la Facebook
  • Ai mai puțin stres
  • Ai mai mult ajutor

Acum, te las să pui în aplicare tot ce ai învățat și, împreună cu celălalt admin, să faceți reclame ori de câte ori ai nevoie. Succes!